Статии со најмалку преработки

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следните податоци се меѓускладирани, последен пат подновени во 16:35, 19 јуни 2021 г. Во меѓускладот се достапни највеќе 5.000 записи.

Подолу се прикажани до 50 ставки во опсег од 1 до 50.

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).

 1. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.24‏‎ (1 измена)
 2. Марика мома убава‏‎ (1 измена)
 3. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.64‏‎ (1 измена)
 4. Бројот на Македонците во Бугарија според официјалните резултати на пописот од 25-31.XII.1946 година‏‎ (1 измена)
 5. Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 67‏‎ (1 измена)
 6. Антрополошки карактеристики на населението на Македонија од неолит до среден век‏‎ (1 измена)
 7. Сулиман ага‏‎ (1 измена)
 8. Лукан‏‎ (1 измена)
 9. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.59‏‎ (1 измена)
 10. Шах/Загатки/Распоред‏‎ (1 измена)
 11. Дај ми, Боже, темен облак‏‎ (1 измена)
 12. Нели ти реков, не оди боса‏‎ (1 измена)
 13. Грција не верува дека месното население може да работи за нејзините интереси‏‎ (1 измена)
 14. Ленче болно лежи‏‎ (1 измена)
 15. Лилјано моме убаво‏‎ (1 измена)
 16. Викикниги:Почетен курс (Не заборавајте)‏‎ (1 измена)
 17. Викикниги:Селска чешма (Други јазици)/Банер‏‎ (1 измена)
 18. Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 68‏‎ (1 измена)
 19. XX. Заклучок‏‎ (1 измена)
 20. Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 66‏‎ (1 измена)
 21. Не плачи мило либе, не жали (Параходот)‏‎ (1 измена)
 22. Давај ме мила мамо, давај ме‏‎ (1 измена)
 23. I. THE GOVERNMENT’S PRELIMINARY OBJECTIONS‏‎ (1 измена)
 24. Телеграма до неврокопскиот околиски управник со инструкција за пописот‏‎ (1 измена)
 25. Петрониј‏‎ (1 измена)
 26. Викикниги:Прашања‏‎ (1 измена)
 27. Стани моме да заиграш‏‎ (1 измена)
 28. ТАЛКОТ ПАРСОНС‏‎ (1 измена)
 29. Мајка на Марика думаше‏‎ (1 измена)
 30. Шах/Загатки/Распоред/32 коњи‏‎ (1 измена)
 31. Готвач:Пита со тиква‏‎ (1 измена)
 32. Кирајџиче, јабанџиче‏‎ (1 измена)
 33. Илинден е ставен во потребите на грчката пропаганда‏‎ (1 измена)
 34. Химна на Македонија‏‎ (1 измена)
 35. Готвач:Италијанска кујна‏‎ (1 измена)
 36. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.66‏‎ (1 измена)
 37. Цицерон‏‎ (1 измена)
 38. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.6‏‎ (1 измена)
 39. Предупредени лица кои контактирале со Методија Андонов Ченто‏‎ (1 измена)
 40. Оставка на Ченто‏‎ (1 измена)
 41. Готвач:Рецепти за месо‏‎ (1 измена)
 42. Македонија во билатералните и мултилатералните договори на балканските држави 1861-1913, документ бр.57‏‎ (1 измена)
 43. Британски документи за Македонија (1994-1945), телеграма 83‏‎ (1 измена)
 44. Основи на бугарскиот литературен јазик, вежба 1, одговор‏‎ (1 измена)
 45. Готвач:Лимон‏‎ (1 измена)
 46. Мрморко‏‎ (1 измена)
 47. IX. Состојбата во Индија (прод.): железница‏‎ (1 измена)
 48. Девојченце, девојченце‏‎ (1 измена)
 49. Готвач:Бугарска кујна‏‎ (1 измена)
 50. V. Состојбата во Англија‏‎ (1 измена)

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).