Огрејала еј месечина

Од Wikibooks
Огрејала еј месечина, ој бабо,
Огрејала еј месечина,
Во нашето рамно гумно,
Во нашето рамно гумно,
Не ми била месечина, ој бабо,
Не ми била месечина,
Тук ми биле беќарите,
Тук ми биле беќарите,
Беќарите Бапчорските, ој бабо,
Беќарите Бапчорските,
Тук светеје ќостеците,
Тук светеје ќостеците,
Ќостеците сребрените, ој бабо,
Ќостеците сребрените,
Тук тропаје кондурите,
Тук тропаје кондурите.

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Група Бапчорки