Од Битола до Вевчани, си сардисано

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Од Битола до Вевчани, си сардисано.
Ура, ура-Ставре војвода.
Го сардиса млад ставре кушегутот.
Ура, ура-Ставре војвода.
Ставре има машко срце-не се предава.
Ура, ура-Ставре војвода.
Ставре има бердан пушка-не се предава.
Ура, ура-Ставре војвода.
Прва бомба, што ми пушти в конопиштата.
Ура, ура-Ставре војвода.
Та ми удри десет души од аскерот.
Ура, ура-Ставре војвода.
Сврти пушка во брадата, Ставре војвода,
Ура, ура, сам се убива,
Ура, ура, за Македонија.

Надворешна врска[уреди]

Музика