Прејди на содржината

Викикниги:Интервики врски

Од Wikibooks

Кога ќе направите статија проверете дали таа статија ја има на другите јазични изданија на Викикниги.

Што е интервики?

[уреди]

Интервики е врска што стои во една статија на пример на викикниги некоја статија во македонско издание ако ја има и на други јазици можете да ја видите во левото ќоше, ако некој ја додал претходно.

Како се додаваат интервики врски

[уреди]

Ако најдете друго јазично издание на Викикниги во врска со статијата:

  1. кликни уреди;
  2. копирај ги интервикијата;
  3. додај ги на крајот од статијата на македонски јазик и притоа додај го јазичното издание на статијата на јазикот каде што сте ги копирале интервикијата;
  4. кликни зачувај.