Те видов тебе и се заљубив

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Те видов тебе и се заљубив
и сакав да те имам јас.
и срцето да ти го подарам
пак не можам се да искажам. х2
Гласот твој е ангелски
па дури пее ти се нежни.
Тешко е да те слушам јас
срце имам но ќе изгаснит. х2
И твојата убава руса коса
сплетена е со мека коприна.
Не си вода да те испијам
а ни река да те препливам. х2
Дење и ноќе на тебе мислам јас
а ангел мој за тебе умирам.
И светот кога би се изменил
ти ќе бидеш моја пак моја. х2

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Наум Бурназ