Лажи, лажи Вере

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Лажи, лажи Вере,
Лажи, кого лажиш,
Само мене Вере,
Немој да ме лажиш.
Јас си имам Вере,
Леле, јас си имам,
Јас си имам Вере,
До три болести.
Прва болест Вере,
Леле, прва болест,
Прва болест Вере-
Струмички меани.
Втора болест Вере,
Леле, втора болест,
Втора болест Вере-
В туѓина ќе одам.
Трета болест Вере,
Леле, трета болест,
Трета болест Вере-
Изгорев за тебе.

Надворешна врска[уреди]

Музика