Не раѓај мајко, лична Македонијо

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Не раѓај мајко, лична Македонијо,
Не раѓај ќерки убави.
Твоите ќерки, мајко Македонијо,
Тиран ти граба на сила.
Ти раѓај само, мајко Македонијо,
Ти раѓај само синови.
Знаме да развеат по Македонија,
Народ да зберат-поробен.
Твоите синој, по горја, планини,
Крв си пролеват за тебе.
Момите лични, убави-прикажани,
Венат си млади аргатки.

Надворешна врска[уреди]

Музика