Слепи страници

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следните податоци се меѓускладирани, последен пат подновени во 09:19, 26 мај 2022 г. Во меѓускладот се достапни највеќе 5.000 записи.

Следните страници немаат врски кон ниту една друга страница на ова вики.

Подолу се прикажани до 50 ставки во опсег од 1 до 50.

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).

 1. -Целиот Серски револуционерен округ на нозе и под оружје
 2. 1. Македонската национална посебност и прашањето на создавање на своја државност
 3. 1. Необјавени архивски и други извори
 4. 1. Состојбата на македонскиот народ во Југословенската Федерација
 5. 1. Состојбата на националните и другите права на Македонците во Пиринска Македонија
 6. 1. Статусот на НР Македонија во Југословенската Федерација
 7. 11 октомври
 8. 2. Објавени извори
 9. 2. Општествено-економската положба во Македонија и иселувањето на Македонците
 10. 2. Положбата и националните права на Македонците во Егејска Македонија
 11. 2. Положбата на македонскиот народ во Егејска Македонија
 12. 3. Етничките промени во Македонија - миграцијата и емиграцијата на македонското население
 13. 3. Положбата и правата на македонскиот народ во Пиринска Македонија
 14. 3. Првиот петгодишен план за развојот на Македонија
 15. 4. Македонија на Париската мировна конференција и по неа
 16. 4. Состојбата на земјоделството во Македонија
 17. 4ти МАЈ 1903 – Гане Тодоровски
 18. 5. Економската и друга помош на Македонија од западните земји
 19. 6. САД и западните земји во создавањето на Балканскиот пакт
 20. 7. Осврт на Францускиот елаборат за Македонија
 21. 8. Обиди за обновување на автокефалноста на Македонската православна црква (МПЦ)
 22. 9. Образование, наука и култура
 23. A. Arguments of the parties
 24. A. Background of the case
 25. A. The applicants’ claims
 26. A Review of 'Fields of Wheat, Hills of Blood'
 27. A few words on the Macedonian literary language
 28. Address by Athanasios Parisis to the first International EBLUL Conference
 29. Aeneid I
 30. B. Prohibitions against the holding of meetings during the period under consideration
 31. B. The Court’s assessment
 32. B. The Government’s submissions
 33. C. Other evidence concerning the aims and the activities of the applicant association and its supporters
 34. C. The Court’s assessment
 35. Can Macedonia turn itself into a separate ethnographical and political unit? Has it already done so? Is it doing so now?
 36. D. Evidence submitted by the Government in support of their allegation that some of the members of the applicant association were in possession of arms
 37. DECLARATION
 38. DILEMMAS AND ORIENTATIONS OF GREEK POLICY IN MACEDONIA: 1878-1886
 39. DISSENTING OPINION OF JUDGE BOTOUCHAROVA
 40. E. Government’s summary of the historical context
 41. FOR THESE REASONS, THE COURT
 42. Greek Evidence on the Authenticity of the Macedonians
 43. Greek Proposal for a Sovereign Macedonia
 44. Greek sources about the Macedonian history
 45. Herman Hese
 46. History of the Macedonian People - Alexander III - The Greatest of the Great Conquerors
 47. History of the Macedonian People - Alexander III - To the Ends of the Earth, the Trek to India
 48. History of the Macedonian People - Cleopatra VII the Last of the Great Macedonian Monarchs
 49. History of the Macedonian People - Constantine I and the Triumph of Christianity
 50. History of the Macedonian People - Decline and Fall of the Pravoslav Empire

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).