1. Необјавени архивски и други извори

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

1. Необјавени архивски извори

а) Дипломатски архив на Министерството за надворешни работи Париз, серии и подсерии, волумени:

Серија Подсерија Волумен З Југославија 4, 20, 21, 22, 25, 28, 29, 31, 32, 33, 36, 37, 38, 40, 68, 103, (Македонија) 113, 126, 132, 133, 141, 142, 167, 195/6 З Европа Бугарија 32, 36, 44, 58, 62, 87 З Европа Грција 28, 53, 67, 133, 134 З Европа Турција 29 Друштво на Генерален 463/4 народите секретаријат 536 Специјална комисија Балкан 201, 202, 203 на ОН за Балканот

б) Дипломатски архив на Министерството за надворешни работи - Нант

Фонд Серија Волумен Etat General des fonds Монастир (Битола 1-14 Скопје 1, 2, 3, 4, 8,9, 12, 16 Солун Б 24, 27 Рома (Рим) А 547 Константинопол Е 154, 326 (Истанбул) Белград А 195 Атина Б 27, 50 Грција Е 3, 326

в) Воено-историски архив на копнената армија на Франција

Сигнатури: 7 Н 3190 7Н 2746 7Н 3188 7Н 3196

г) Архив на Македонија - Скопје Фонд, Грција Фонд, Главен одбор на Народниот фронт на Македонија

д) Архив на Југославија - Белград Фонд: Министерство за земјоделие фасцикли: 97-309

ѓ) Архив на ЦК на СКЈ - Белград Фонд: Пленумски материјал Сигнатури: ЦК СКЈ - ИИИ/32, ИИ/10, ЏИ-2/1-12

е) Државен архив на Секретаријатот за надворешни работи на југославија - Белград (ДАСИП) Документација о бугарским ставовима према југославији, фонд - 98