Страници без меѓујазични врски

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следните страници немаат врски до други јазични верзии.

Следните податоци се меѓускладирани, последен пат подновени во 09:19, 26 мај 2022 г. Во меѓускладот се достапни највеќе 5.000 записи.

Подолу се прикажани до 50 ставки во опсег од 1 до 50.

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).

 1. -Целиот Серски револуционерен округ на нозе и под оружје
 2. 1. Македонската национална посебност и прашањето на создавање на своја државност
 3. 1. Необјавени архивски и други извори
 4. 1. Состојбата на македонскиот народ во Југословенската Федерација
 5. 1. Состојбата на националните и другите права на Македонците во Пиринска Македонија
 6. 1. Статусот на НР Македонија во Југословенската Федерација
 7. 11 октомври
 8. 1762 лето
 9. 2. Објавени извори
 10. 2. Општествено-економската положба во Македонија и иселувањето на Македонците
 11. 2. Положбата и националните права на Македонците во Егејска Македонија
 12. 2. Положбата на македонскиот народ во Егејска Македонија
 13. 3. Етничките промени во Македонија - миграцијата и емиграцијата на македонското население
 14. 3. Положбата и правата на македонскиот народ во Пиринска Македонија
 15. 3. Првиот петгодишен план за развојот на Македонија
 16. 4. Македонија на Париската мировна конференција и по неа
 17. 4. Состојбата на земјоделството во Македонија
 18. 4ти МАЈ 1903 – Гане Тодоровски
 19. 5. Економската и друга помош на Македонија од западните земји
 20. 6. САД и западните земји во создавањето на Балканскиот пакт
 21. 7. Осврт на Францускиот елаборат за Македонија
 22. 8. Обиди за обновување на автокефалноста на Македонската православна црква (МПЦ)
 23. 9. Образование, наука и култура
 24. A. Arguments of the parties
 25. A. Background of the case
 26. A. The applicants’ claims
 27. AENEID
 28. A Review of 'Fields of Wheat, Hills of Blood'
 29. A few words on the Macedonian literary language
 30. Address by Athanasios Parisis to the first International EBLUL Conference
 31. Aeneid I
 32. B. Prohibitions against the holding of meetings during the period under consideration
 33. B. The Court’s assessment
 34. B. The Government’s submissions
 35. C. Other evidence concerning the aims and the activities of the applicant association and its supporters
 36. C. The Court’s assessment
 37. CASE OF STANKOV AND THE UNITED MACEDONIAN ORGANISATION ILINDEN v. BULGARIA
 38. Can Macedonia turn itself into a separate ethnographical and political unit? Has it already done so? Is it doing so now?
 39. D. Evidence submitted by the Government in support of their allegation that some of the members of the applicant association were in possession of arms
 40. DECLARATION
 41. DE LINGUA LATINA
 42. DILEMMAS AND ORIENTATIONS OF GREEK POLICY IN MACEDONIA: 1878-1886
 43. DISSENTING OPINION OF JUDGE BOTOUCHAROVA
 44. E. Government’s summary of the historical context
 45. FOR THESE REASONS, THE COURT
 46. Greek Evidence on the Authenticity of the Macedonians
 47. Greek Proposal for a Sovereign Macedonia
 48. Greek sources about the Macedonian history
 49. Herman Hese
 50. History of the Macedonian People - Alexander III - Lord of Asia

Погледајте (претходни 50 | следни 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500).