Главна страница

Од Wikibooks
(Пренасочено од Main Page)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Kniga.jpg
Добре дојдовте на Викикниги! Овој проект претставува збирка на најразлични видови на книги, како учебници, упатства и стручна литература на најразлични теми. Исто така тука се содржат и делата на разни македонски автори кои значително придонеле кон развојот на македонскиот јазик и/или македонската книжевност. Сега засега Викикнигите имаат 293 статии (заглавја).
Македонија


Градови и села - Историја на македонскиот народ - Македонски јазик - Македонија - Македонци - Македонска книжевност - Македонска Православна Црква - Политика


Природни и математички науки


Астрономија и астрофизика - Биологија - Геологија - Екологија - Информатика - Математика - Медицина - Статистика - Физика - Хемија


Географија


Географија - Европа - Јужна Америка - Азија - Африка - Северна Америка - Антарктик - Австралија


Општествени и правни науки


Антропологија - Археологија - Економија - Историја - Митологија - Политика - Право - Психологија - Социологија - Филологија - Философија


Технологија и применети науки


Архитектура - Електроника - Индустрија - Интернет - Инженеринг - Земјоделство - Комуникација - Образование - Транспорт


Култура и уметност


Архитектура - Вајарство - Дизајн - Книжевност - Медиуми - Музика - Религија - Ликовна уметност - Театар - Филм


Живот и забава


Здравје - Кулинарство - Игри - Сексуалност - Спорт - Туризам - Хоби


Останато

Степени на развој на Вики-книгите
Текст во зачеток: 25%.png Текст во развој: 50%.png Довршен текст: 75%.png Исцрпен текст: 100 percent.svg

Тука се пишуваат новините и останатите информации од значење за Викикниги.

Викиречник
Речник и тесарус
Википедија
Слободна енциклопедија
Викицитат
Збирка цитати
Викиизвор
Слободен извор документи
Викивидови
Директориум на видови
Викивести
Извор на вести со бесплатна содржина
Ризница
Заедничка медиумска колекција
Мета-Вики
Координација на Викимедија проектот