Разговор:Главна страница

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Wikibooks

Книги[уреди]

Гледам дека тука има и книги кои А)не се на македонски Б) се со задржани права. Дали сме во право да го правиме тоа? --Комита 02:32, 27 февруари 2007 (UTC)

За книга[уреди]

На ВикиКниги на мак. треба да ја ставите Библијата на македонски јазик. Преводите на бугарски, српски, хрватски, словенски, албански, грчки, руски, германски, италијански, латински, француски, англиски (англиски и американски преводи има еден куп), латински, шпански, португалски, холандски, шведски, хебрејски, кинески, јапонски и да не редам понатаму и тоа едни од најквалитетните преводи на овие и други јазици на Библијата се достапни на интернет и можат да се симнат во секое време бесплатно од повеќе сајтови. И може секој во било кое време да ги симне и да ги постави или линкува на својот сајт бесплатно. Само Библијата на македонски не може да се најде на интернет. Треба да ја поставите на ВикиКниги библијата на мак. Само како да се дојде до преводот на мак. во електронска форма? На другите ВикиКниги е поставена Библијата

 • Bot operator: User:White Cat (Commons:User:White Cat) - En-N, Tr-4, Ja-1
 • List of botflags on other projects: Bot has a flag on wikimedia (meta,commons) wikipedia (ar, az, de, en, es, et, fr, is, ja, ku, nn, no, ru, sr, tr, uz, simple...) (See: m:User:White Cat#Bots)
 • Purpose: Interwiki linking, double redirect fixing, commons delinking (for cases where commonsdelinker fails)

-- Cat chi? 18:14, 14 март 2008 (UTC)

Администраторски права за Корисник:M4r51n - 1[уреди]

Кандидату, ве молиме прифатете ја номинацијата тука:

Поставувам барање за администраторски права :), сметам дека има многу вандализам во статиите а и во разговор за статиите... има и некои важни страници што треба да се создадат --M4r51n (разговор) 15:28, 23 јануари 2013 (CET)[одговори]

Прашања за кандидатот[уреди]

Драг кандидату, благодариме за вашата понуда да му служите на Викикниги како администратор. Препорачливо е да ги одговорите овие општи прашања, со цел да го олесните одлучувањето на гласачите.

1. Со кои администраторски задачи планирате да помагате?
О: Најмногу со Бришење на статии (каде што има „вандализми)“, заштитување на статии и банирање на корисници.
2. Кои се вашите најдобри придонеси кон Викикниги, и зошто?
О: Немам некои поголеми уредувања на викикниги само некои измени на главната страна, некое шаблонче, понекоја статија за помош и бришења на „вандализми“, уживам во уредувањето на википедија(викикниги).
3. Колку често ги отворате скорешните промени?
О:Нонстоп додека сум логиран.
4. Дали сте присуствувале на некоја Вики средба досега? Ако не, зошто?
О:Не сум присуствувал на вики средби, причина затоа што се одржуваат во Скопје а јас живеам во Охрид :)
5. Дали лично познавате некој од другите корисници на Викикниги?
О:Не, не познавам.
6. Дали сте биле во некакви конфликти во однос на уредувањето во минатото или дали други корисници ви предизвикале стрес? Како сте се справиле со тоа и како ќе се справувате со тоа во иднина?
О:Не сум бил во никакви конфликти, во иднина не планирам да бидам во конфликт со некого.

Општи коментари[уреди]

Ве молиме бидете конструктивни и културни во вашите дискусии. Ако не го познавате номинираниот доволно, ве молиме детално прегледајте ги неговите придонеси пред да коментирате.

Дискусија[уреди]

За[уреди]
Против[уреди]
Воздржани[уреди]
 1. --Вик Ретлхед (разговор) 01:42, 26 јануари 2013 (CET)[одговори]

Администраторски права за Корисник:M4r51n 2[уреди]

Искажете го вашето мислење; Закажано да заврши во 19:10, 2 април 2013.

Кандидату, ве молиме прифатете ја номинацијата тука:

Прашања за кандидатот[уреди]

Драг кандидату, благодариме за вашата понуда да му служите на Викикниги како администратор. Препорачливо е да ги одговорите овие општи прашања, со цел да го олесните одлучувањето на гласачите.

1. Со кои администраторски задачи планирате да помагате?
О:Најмногу сакам да заштитам некои од шаблоните и некои страни а и воедно да избришам голем број на вандализми што се во категоријата статии за брзо бришење.
2. Кои се вашите најдобри придонеси кон Викикниги, и зошто?
О: Моите најголеми придонеси би биле создадените шаблоните и средувањето на повеќе Страници и статии.
3. Колку често ги отворате скорешните промени?
О:Нонстоп додека сум вклучен на Викикниги.
4. Дали сте присуствувале на некоја Вики средба досега? Ако не, зошто?
О:Не сум бил на Викисредба... затоа што не сум бил во можност.
5. Дали лично познавате некој од другите корисници на Викикниги?
О:На Викикниги не познавам никој лично.
6. Дали сте биле во некакви конфликти во однос на уредувањето во минатото или дали други корисници ви предизвикале стрес? Како сте се справиле со тоа и како ќе се справувате со тоа во иднина?
О:Не сум бил во никаков конфликт во минатото и не планирам да бидам но ако се најдам во таква ситуација ќе реагирам смирено..

Општи коментари[уреди]

Ве молиме бидете конструктивни и културни во вашите дискусии. Ако не го познавате номинираниот доволно, ве молиме детално прегледајте ги неговите придонеси пред да коментирате.

Дискусија[уреди]

За[уреди]
 1. --Kiril Simeonovski (разговор) 20:43, 27 март 2013 (CET)[одговори]
 2. --MacedonianBoy (разговор) 21:53, 27 март 2013 (CET)[одговори]
Против[уреди]
Воздржани[уреди]


Wikimania 2015 scholarships[уреди]

Dear Wikimedians,

Wikimedia Polska Association will fund up to two international scholarships to this year's Wikimania conference, to take place in Mexico City, on July 15-19, 2015, covering air fare, conference fee, accomodation and insurance. See here for information on how to apply for the scholarship, what the requirements are and how to contact us. Feel free to distribute this message to any relevant Wiki pages and mailing lists. On behalf of the WIkimedia Polska Scholarship Commitee, Wpedzich (разговор) 21:08, 24 февруари 2015 (CET)[одговори]

Dear Wikimedians, Wikimedia Polska Association has made a decision to fund two more scholarships for this year’s Wikimania, to be hosted in Mexico City 15-19 July 2015, due to some candidates withdrawing from our programme. The procedure is identical to the one described here, so if you have not applied, but meet the criteria and would like to attend WIkimedia’s biggest international event, please submit your application until April 23, midnight. Kind regards, Wpedzich (разговор) 11:40, 19 април 2015 (CEST)[одговори]

Wikimania 2016 scholarships[уреди]

Dear Wikimedians,

As every year, Wikimedia Polska Association is accepting scholarship requests for this year’s Wikimania, to be held at the Italian town of Esino Lario, June 22-28. The scholarship encompasses travel expenses, accomodation, insurance and the possible conference fee. Please submit your requests by email to wikimania@wikimedia.pl from March 14, 00:00:01 (CET) by March 27, 23:59:59 (CET). Up to two international scholarships will be funded. The scholarship request, submitted in English or Polish, ought to contain:

 • short description of your activity within the Wikimedia movement, your real name, your global username or local usernames, Wikimedia activity outside project editing (including local chapter activity), prior input into the Wikimedia conferences, especially international ones;
 • information about your desired participation in the conference: planned or submitted lectures or other activities during Wikimania or its associated events;
 • information about your forecast activity in pre- and post-conference activities, with the justification for participating in these non-core conference activities;
 • declaration of your command of English sufficient to actively participate in the conference;
 • information about the international airport closest to your place of residence;
 • declaration of being 18 years or older; in case of younger applicants, 16-18, a scan of a parent’s or legal guardian’s consent to the participation in the conference;
 • the information on citizenship(s) held;
 • agreement to provide and process your personal data (name, address, bank account details, passport number) if the scholarship is granted. Please, do not provide these personal details in the application itself, apart from your real name.

On the behalf of the Scholarship Commitee, Wpedzich (разговор) 21:27, 13 март 2016 (CET)[одговори]

Wikimania 2017 scholarship programme[уреди]

Following the tradition of previous years, Wikimedia Polska Association has launched the ’’’Wikimania 2017’’’ scholarship programme. One international scholarship will be awarded this year, for the conference which will take place in Montreal, Canada, August 9-13. If you meet the requirements described in the ruleset, you may submit your application by April 7, 2017 to the email address provided in the ruleset. With kind regards, Wojciech Pędzich (разговор) 18:54, 21 март 2017 (CET)[одговори]

Превод на Кибалион[уреди]

Сакам да го преведам Кибалион од Вики-извор на англиски: https://en.wikisource.org/wiki/The_Kybalion

Каде, на која страница можам да го направам тоа, овде на вики-букс или некаде на друго место? Фала Dreamtuned123 (разговор) 22:04, 8 февруари 2023 (CET)[одговори]