Технологија и применети науки

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Електротехника[уреди]

Електрониката е една од многуте научни дисциплини и се занимава со проучување на електронски елементи нивни карактеристики и точни вредности