Викикниги:Почетен курс

Од Wikibooks
Оваа статија е дел од
почетниот курс
на Викикниги.
Лекции

Почеток
Уредување на статиите
Обликување на статиите
Викиврски
ВикиПроекти
Надворешни врски
Страници за разговор
Не заборавајте
Регистрирање
Заклучок

Видете уште
Помош:СодржинаДобре дојдовте на вики Почетниот курс! Викикниги е слободна и отворена збирка, што значи дека и Вие можете да напишете некоја статија или да дополните или поправите некоја од веќе постоечките. Целта на овој курс (т.е. на овие 10 страници) е да се научите почетнички да ги уредувате статиите на лесен и едноставен начин. Откако ќе го завршите овој краток и едноставен курс, нема да имате потреба никој да прашувате за совет: како ова, а како она...


Секако, нема да дознаете сѐ за Викикниги. Ако се запрашувувате дали ќе можете да научите да го користите Викикниги, знајте дека уредувачите на Викикниги (т.е. корисниците кои придонесуваат со нас) се на возраст од 10-69 години, имаат најразлични професии и стручности и најверојатно единствената работа која ги поврзува е љубовта кон знаењето.


Ако за некој поим сакате да дознаете повеќе, треба само да ги следите викиврските, т.е. да кликнете на сината врска со што ќе најдете подетално објаснување за одреден поим.