Викикниги:Вовед

Од Wikibooks


  Вовед   Истражете   Уредувајте   Почетен курс

Добре дојдовте на мрежното место на Викикниги на македонски јазик!

Што е Викикниги?[уреди]

Викикнигите се места каде луѓето работат заедно за да состават збирки на книги на различни јазици. Оваа збирка е на македонски јазик, моментално има 313 статии. Целата нејзина содржина е слободна за употреба. Нашата цел е да ја создадеме сумата на целото човеково знаење; знаење кое е бесплатно, слободно и лесно пристапно до секого.

Можам ли и јас да уредувам?[уреди]

Викикниги претставува „вики“ мрежно место - ова значи дека секој може да ја уредува нејзината содржина, дури и Вие!

Дали го забележавте копчето уреди на врвот на сите страници? Со кликање овде Ви се отвора нов прозорец во кој можете да ја промените или дополните содржината на страницата.

Испробајте ја функцијата на уредување во страницата која ние ја нарекуваме „песок“. Оваа врска ќе Ве доведе до песокот на Викиизвор каде што можете слободно да експериментирате!

Истражете ги Викикниги