Викикниги:Вовед 2

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Прашања  · Помошна табела  · ЧПП  · Помош  · Портал

Селска чешма (Village pump)  · Биро за помош  · Биро за консултации  · Помош за нови уредувачи

Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права


  Вовед   Истражете   Уредувајте   Почетен курс  
Викикниги има голем број на статии. За да пронајдете некој поим во оваа збирка, наједноставно е да го побарате во кутијата за пребарување кое во секое време се наоѓа на левата страна од вебсајтот, под логото. Едноставно внесете го поимот и кликнете на „Оди“ - толку е едноставно! Доколку сакате да направите поопределено пребарување на определен поим со листа на повеќе поврзани статии, кликнете на копчето „Пребарај“.

Статиите на македонските Викикниги имаат наслови и текстови кои се напишани на кирилично писмо, а не на латиница. Кога ја пребарувате библиотеката, пожелно е тоа да го правите на кирилица. На пример, пребарувањето за Жаба ќе даде повеќе резултати наспроти пребарувањето за Zaba. Доколку Вашиот оперативен систем или пребарувач нема софтверска поддршка за внесување на кириличен текст, оваа надворешна врска ќе ве однесе до еден корисен сајт кој врши конверзија на латиничен во кириличен текст и обратно.

Во продолжение се наведени неколку покорисни страници:


  • ЧПП - листа на најчесто поставуваните прашања кадешто даваме и нивни одговори.
  • Селска чешма — Централниот форум за дискусија на Викиизвор, место каде што можете да поставувате прашања и да давате коментари.
  • Биро за консултации — Служејќи како виртуелни библиотекари, нашите волонтери даваат одговори на Вашите прашања од многу области, доколку сакате да научите нешто повеќе.


Научете да уредувате