Предлошка:Поподробно

Од Wikibooks

Користење[уреди]

Слично како {{Главна}}, но со овој шаблон поставувате врска само до една статија, во којашто има повеќе информации за темата (а не е главна статија за темата).

Начин на користење[уреди]

Под насловот на заглавието, едноставно додадете го следново:

{{Поподробно|Име на статијата}}

Можете да дадете и малку повеќе објаснување:

{{Поподробно|Име на статијата|За какви информации станува збор}}

(Повеќе за ова, видете во вториот пример).

Примери[уреди]

Код Ефект
{{Поподробно|Телефон}}
{{Поподробно|Телефон|телефоните}}

Видете уште[уреди]