Прејди на содржината

Кинески јазик

Од Wikibooks
Забранетиот град во Пекинг 北京紫禁城

Добредојдовте на викикнигата за кинески јазик, слободен учебник по кинески јазик во облик на стандардниот мандарински (официјалниот кинески во Кина). Ова е содржина на лекции што користат упростени знаци (се употребуваат во Кина, Сингапур и Малезија).

Напомена: За да можете да ја користите книгава, вашиот прелистувач мора да е наместен да прикажува кинески знаци. Ако знаците во сивата кутија подолу изгледаат како квадратчиња или глупости како �?�?􏿾, тогаш прелистувачот не ви е правилно прилагоден.

我们需要您帮助!如果您谙悉中文,请協助编撰本教科书。
我們需要您的幫助,如果您諳悉中文,請協助編撰本教課書。


Лекции / 课程[уреди]

Вовед / 介绍

Изговор / 发音

Текстови на лекциите / 课文

Прилози / 附录[уреди]

Поврзани книги[уреди]


Учесници[уреди]