Готвач:Сирење и кашкавал

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Готвач | Основни намирници | Млечни производи

Асортиман на сирења и кашкавали

Сирењето и кашкавалот се млечни намирници направени од засирено млеко од разни животни, најчесто од крави и овци, но и од кози, биволи и други говеда.

Некои сирења се изработуваат со додатка на тревки или зачини.

Видови сирења и кашкавали[уреди]

Македонски сирења[уреди]

Рецепти со сирење и кашкавал како главна состојка[уреди]