Готвач:Млечни производи

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Готвач | Основни намирници

Млечните состојки често се приозвод на млеко од цицачи како крави, кози, овци, бафала, и други домашни животни. Во готвачов јајцата се се групирани заедно со нив.