Предлошка:Принципи и напатствија

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

(невидлива маргина од 1 ред)

Користете {{Принципи и напатствија|state=collapsed}} за шаблонов да се прикаже во скриена состојба.
Користете {{Принципи и напатствија|state=expanded}} за шаблонов да се прикаже во раширена (полна) достојба.
Користете {{Принципи и напатствија|state=autocollapse}} за шаблонов да се прикаже во скриена состојба само ако има друг шаблон од ист тип на оваа страница. (Ова е зададено по основно.)