Викикниги:Игнорирајте ги сите правила

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница документира официјално начело на македонската Викикниги, општоприфатен стандард што сите уредувачи треба да го следат. Ако ја уредувате оваа страница, Ве молиме прво уверете се дека за Вашата промена постои консензус. Ако се двоумите, прво дискутирајте на страницата за разговор.
Кратенки:
ВП:ИСП
ВП:ИГСП
ВП:ИГНОРИРАЈ
Начела на Викикниги
Глобални начела
Што не е Викикниги
Игнорирајте ги сите правила
Начела за содржина
Неутрална гледна точка
Проверливост
Без оригинално истражување
Биографии на живи личности
Работење со други
Учтивост
Без лични напади
Консензус
Разрешување на спорови
Повеќе
Целосен список на начела
Список на напатствија
Ако некое правило Ви пречи во подобрувањето или одржувањето на Викикниги, игнорирајте го.

Поврзано[уреди]