МедијаВики:Gadgets-prefstext

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на посебни алатки кои можете да ги активирате за вашата корисничка сметка. Алатките се основани претежно на JavaScript, па затоа морате да имате овозможено JavaScript на вашиот прелистувач за да можат да работат. Имајте предвид дека алатките нема да имаат никаков ефект врз оваа страница за нагодување.

Исто така имајте на ум дека овие посебни алатки не се дел од програмската опрема на МедијаВики и истите се создаваат и одржуваат од корисници на вашето месно вики. Месните администратори на посредникот можат да ги уредуваат и прилагодуваат алатките користејќи се со определби на расположивите алатки, а месните администратори можат да ги уредуваат нивните описи, каде можете да го погледате изворниот код на секоја алатка. Бројот на корисници на секоја алатка е наведен на Статистика за употреба на алатките.