Готвач:Јужноамерикански кујни

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Готвач > Индекс на кујни > Јужноамерикански кујни


Јужноамериканските кујни се делумно базирани на шпанската и португласката кујна, со големи влијанија од предевропските куни на домородечките народи.