Што имала к’смет Стамена

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Што имала ксмет Стамена, Стамена,
мајка и’ болна паднала, паднала. (х2)
Мајка и’ болна паднала, паднала,
посакала вода студена, студена. (х2)
Стамена зема стомните, стомните,
отиде на чешма шарена, шарена,
отиде на чешма шарена, шарена,
да наполни вода студена, студена.
Во село оро играле, играле
на танец млади Стојане, Стојане.

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика