Четите на Сандански одново во дејство

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На почетокот Сандански е против тоа да се учествува во наметнатите и завојувачки балкански војни, но големото разочарување што го доживеал од Младотурците и бесната пропаганда што ја покренуваат новопечените балкански сојузници против Турција, придонеле тој да го смени својот став.