Хумористични песни

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
                                           Чуден читател          


                    На една глувческа селска свадба               Зинале гостите од чудо:
                    еден градски глушец,гост,                  Зарем е можно, лажеш?!             
                    се фалел дека тој во градот                 Сето тоа каде го наоѓаш- 
                     никогаш не држи пост.                   можеш ли да ни кажеш?                                                                                
                         
                     Наутро јадам-рекол тој-                  О,веднаш,-гостинот рекол,   
                     по четири мачки во боја.                  сукајќи го мустакот сив-   
                     На ручек по два слона,                   резерви си имам со тони,  
                     една зебра и три ноја.                   ќе имам дури сум жив!             

                     Навечер, за лесно да спијам,                Јас живеам во библиотека                  
                     јадам само по еден кит,                    книжишта ред! 
                     редовно си јадам и пијам-                 И си јадам од она што е 
                     и постојано сум сит!                    најслатко на овој свет! 
                                     Автори:
                              Јана Блажевска и Магдалена Станковска