Те сакам песно македонска

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Те сакам песно македонска е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Те сакам песно македонска
Љубов си ми ти,
младост си ми ти,
песно убава
јас без тебе
знај не можам.
Радост си ми ти,
тага си ми ти,
песно убава
што и да си
ти моја си.
Рефрен
Те сакам песно македонска, македонска
љубов моја ти песно македонска.
Те сакам песно македонска, македонска
младост моја ти песно македонска.
Љубов си ми ти,
младост си ми ти,
песно убава
јас без тебе
знај не можам.
Цвеќе си ми ти
ѕвезда си ми ти,
песно убава
што и да си
ти моја си.
Рефрен


Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни