Телеграма до околискиот управник во Разлог со инструкција за пописот

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Разлог, 27 декември 1946 година.


Градоначалниците околијата

По наредба на Главната дирекција за статистика соопштете на сите попишувачи и разгласете најшироко меѓу населението, дека во колоната народност да се пишува „македонец“ (македонка) со исклучок на оние, што дошле од Бугарија и привремено живеат тука.

4464/27.XII.1946 година

Околиски управник (п)