ТЕЛЕГРАМА ОД ВИСОКИОТ КОМЕСАР ВО РИМ, ДО ФОРИН ОФИС

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД ВИСОКИОТ КОМЕСАР ВО РИМ, ДО ФОРИН ОФИС

Сер Н.Чарлс И. 1.00 а.м. 24 август 1944.

БР. 259. П. 8.45 а.м. 24 август

1944.

23 август 1944.

Да се повтори до: Ресмед10

Бари

ВАЖНО

Во врска со телеграмата бр. 402 (R 12920/67)11 до Казерта. Првиот министер предлага да не (повторувам не) одговори на пораката на Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонија одовде. Би бил благодарен ако вие испратите само потврда за прием на телеграмата во негово име.

FО 371/43665 R 13150/12920/67