ТЕЛЕГРАМА ОД БРОД, ДИПЛОМАТСКИ ПРЕТСТАВНИК НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО БАРИ, ДО МИНИСТЕРОТ РЕЗИДЕНТ НА ЦЕНТРАЛЕН МЕДИТЕРАН – КАЗЕРТА

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

ТЕЛЕГРАМА ОД БРОД, ДИПЛОМАТСКИ ПРЕТСТАВНИК НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ВО БАРИ, ДО МИНИСТЕРОТ РЕЗИДЕНТ НА ЦЕНТРАЛЕН МЕДИТЕРАН – КАЗЕРТА

Г-дин Брод И. 4.40 п.м. 25 август 1944.

Бр. 132. П. 8.30 а.м. 26 август 1944.

24 август 1944.

Повторено до Форин офис Бр. 498. Високиот комесар – Рим

Во врска со телеграмата од Рим Бр. 259 (R 13150/12920/67) 12 до Форин офис. Го молам Маклин да испрати само потврда за прием.

FО 371/43665 R 13306/12920/67