Сулиман ага

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа песна е собрана од селото Куфаја, од околината на Солун.

Сулиман ага има џанам,
дванајсе чифлици x2
Чифлиците дава џанам,
Ленка не ја дава. x2
Јоти Ленка била џанам
тенка ем висока x2
тенка ем висока џанам
Бела ем црвена x2
Сулиман ага има џанам
Три илјади овци x2
Овците и дава џанам
Ленка не ја дава x2
Јоти Ленка била џанам
тенка ем висока x2
тенка ем висока џанам
Бела ем црвена x2

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Костас Новакис