Стани моме да заиграш

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Стани моме да заиграш
да те гледам весел јас,
чифте, чамче игриво
наше оро убаво. 2х
О панинанинај нинај нај
нинанај мило моме нинанај 2х
Изви моме снагата ти
твојта снага убава,
да те гледам да пејам
оти само еднаш живеам. 2х
О панинанинај нинај нај
нинанај мило моме нинанај. 2х
Само еднаш се живее
н’ овој живот лажовен,
дур сум сум жив да се радвам
и да умрам да не жалам. 2х
О панинанинај нинај нај
нинанај мило моме нинанај. 2х

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Никола Бадев