Стани запали Тинке борина

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Стани запали Тинке борина
Да не ти влезам Тинке в'темнина (2 пати)
Јас ќе си земам Тинке појасот
Да не ти грешам Тинке коланот (2 пати)
Јас ќе си земам Тинке појасот
Да не ти грешам Тинке герданот (2 пати)
Влези си лудо море земи си
Мојот се гредан лудо познава (2 пати)
Колку камчиња лудо по земи
Толку е сребно лудо на него (2 пати)
Стани запали Тинке борина
Да не ти влезам тинке в'темнина (2 пати)

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни