Ознаки

На оваа страница е даден список на ознаки со кои програмската опрема може да ги означи измените и нивното значење.

Име на ознакаИзглед во списоците на промениЦелосен опис на значењетоИзворАктивно?Означени промени
wikieditor(скриена)Уредувањето е направено користејќи Викиуредник (уредникот на вики текст од 2010 г.)Одредени од програмотДа980 промени
mobile editМобилно уредувањеУредување од мобилен уред (мреж. страница или извршник)Одредени од програмотДа107 промени
mobile web editМобилно семрежно уредувањеУредување направено од мобилно мрежно местоОдредени од програмотДа107 промени
mw-revertedОтповиканоУредувања подоцна отповикани со друго уредувањеОдредени од програмотДа30 промени
mw-new-redirectНово пренасочувањеУредувања што направат ново пренасочување или да сменат страница во пренасочувањеОдредени од програмотДа29 промени
mw-undoОтповикајУредувања што ги отповикуваат претходните уредувања користејќи ја врската за таа наменаОдредени од програмотДа14 промени
mw-rollbackОтповикувањеУредувања што отповикуваат претходни уредувања користејќи ја соодветната врскаОдредени од програмотДа12 промени
visualeditorНагледно уредувањеУредување направено со нагледниот уредникОдредени од програмотДа11 промена
mw-manual-revertРачно отповикувањеУредувања кои рачно ја повраќаат страницата во точна претходна состојбаОдредени од програмотДа11 промена
mw-blankИспразнувањеУредувања што испразнуваат страницаОдредени од програмотДа5 промени
OAuth CID: 1805SWViewer [1.4]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотДа4 промени
possible spambot (testing)possible spambot (testing)Вон употребаНе3 промени
discussiontools-added-comment(скриена)Во ова уредување е додаден коментар на разговорна страницаОдредени од програмотДа2 промени
OAuth CID: 1352SWViewer [1.3]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотНе2 промени
emojiЕмоџиСе користи од глобалниот филтер на злоупотреби 110.Одредени од програмотДа2 промени
mw-replaceЗаменетоУредувања што отстрануваат преку 90% од содржината на една страницаОдредени од програмотДа2 промени
visualeditor-wikitextИзворно уредување 2017Уредувањето е направено со уредникот на викитекст од 2017 г.Одредени од програмотДа1 промена
discussiontools-source-enhanced(скриена)Разговорните алатки беа во подобрен изворен режим со алатникотОдредени од програмотДа1 промена
discussiontools-source(скриена)Разговорните алатки беа во изворен режимОдредени од програмотДа1 промена
discussiontools(скриена)Уредување направено со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа1 промена
massmessage-deliveryДостава на масовни поракиМасовна достава на пораки со помош на додатокот „Масовни поракиОдредени од програмотДа1 промена
OAuth CID: 1261SWViewer [1.2]App to view recent changes on small wikis for SWMT. Diffs, whitelist, quick reverts, etc. See [[ru:User:Iluvatar/SWViewer]].Одредени од програмотНе1 промена
blankingblankingОдредени од програмотДа1 промена
mw-changed-redirect-targetСменета целната страница на пренасочувањетоУредувања што ја менуваат целната страница на пренасочувањеОдредени од програмотДа1 промена
discussiontools-newtopicНова темаКорисникот додал тема во страницата со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа1 промена
mw-contentmodelchangeизмена на содржинскиот моделУредувања што го менуваат содржинскиот модел на една страницаОдредени од програмотДа0 промени
mw-removed-redirectОтстрането пренасочувањеУредувања што менуваат постоечко пренасочување во непренасочувањеОдредени од програмотДа0 промени
mw-server-side-uploadПодигање на опслужувачка странаМедиумски податотеки подигнати со помош на скрипта за одржувањеОдредени од програмотДа0 промени
centralnoticeЦентрален разгласУредувањето е направено преку администраторскиот посредник на Централниот разгласОдредени од програмотДа0 промени
centralnotice translationПреведување на централниот разгласУредување на содржината во Централниот разглас направено преку додатокот „Превод“Одредени од програмотДа0 промени
disneynewdisneynewОдредени од програмотДа0 промени
T144167T144167Одредени од програмотДа0 промени
meta spam idmeta spam idОдредени од програмотДа0 промени
OTRS permission added by non-OTRS memberOTRS permission added by non-OTRS memberОдредени од програмотДа0 промени
repeated xwiki CoI abuserepeated xwiki CoI abuseОдредени од програмотДа0 промени
abusefilter-condition-limitдостигната условната границаУредувањата или другите настани не можеа да се проверат од сите активни филтри на злоупотреби (помош).Одредени од програмотДа0 промени
editcheck-references(скриена)EditCheck мисли дека треба наводОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-references-activatedВклучена проверката на уредувања (наводи)Проверката на уредувања смета дека може да треба навод, и се покажа корисничкиот посредникОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-newcontent(скриена)EditCheck мисли дека на страницата е додадена нова содржинаОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-newreference(скриена)На страницата е додадена нова содржинаОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-common-knowledgeNOREF: општопознатоНаводот со EditCheck е одбиен како општопознатОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-irrelevantNOREF: нерелевантноНаводот со EditCheck е одбиен како нерелевантенОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-uncertainNOREF: неизвесноНаводот со EditCheck е одбиен бидејќи е неизвесенОдредени од програмотДа0 промени
editcheck-reference-decline-otherNOREF: другоНаводот со EditCheck е одбиен од ненаведена причинаОдредени од програмотДа0 промени
visualeditor-needcheckНагледен уредник: ПроверкаУредување направено со нагледниот уредник при кое системот утврдил дека викитекстот може да има ненамерни измени.Одредени од програмотДа0 промени
visualeditor-switchedНегледен уредник: ПрефрленоКорисникот почнал да уредува со нагледниот уредник, но потоа се префрлил на викитекстуалниот.Одредени од програмотДа0 промени
mobile app editУредување од мобилен извршникУредувања направени од мобилни извршнициОдредени од програмотДа0 промени
android app editУредување од прилогот за АндроидУредувања направени од мобилниот прилог за АндроидОдредени од програмотДа0 промени
ios app editУредување од прилогот за iOSУредувања направени од мобилниот прилог за iOSОдредени од програмотДа0 промени
advanced mobile editНапредно мобилно уредувањеУредување направено од корисник со Напредниот режимОдредени од програмотДа0 промени
disambiguator-link-addedПојаснителни врскиУредувања што додаваат врски кон појаснителни странициОдредени од програмотДа0 промени
discussiontools-replyОдговориКорисникот одговорил на коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа0 промени
discussiontools-editИзменет коментарКорисникот изменил постоечки коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа0 промени
discussiontools-visual(скриена)Разговорни алатки беше во нагледен режимОдредени од програмотДа0 промени
fileimporter-remoteИзменето од Увозникот на податотекиУредувањата направени од додатокот „Увозник на податотеки“ по успешен увоз на податотека од ова вики.Одредени од програмотДа0 промени