Сите девојчиња, мамо, се мажија

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Сите девојчиња, мамо, се мажија,
Најубави момци зедоа;
А јас најмалата, најубава мома,
Си останав, мамо, без к'смет.
Јас си го зедов младото бекривче,
Што ми пие вино, ракија,
Везден ми оди, мамо, по меани,
Пие, лумпува, лумпува до зори.
Сека вечер, либе, одам по меани,
Се за таа пуста ракија,
А кога се враќам, либе, од меана,
Удри, мавај, мавај по мене.

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни