Секој што мине помине

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Секој што мине помине е македонска народна песна.

Текст на песната[уреди]

Секој што мине помине
Секој што мине помине
крај наш'то порте, пенџере
со една рака мавнува
со око ми намигнува. [x2]
Да знаат мојте другарки
и тие лоши душманки,
на мама, тате ќе кажат
и кавга ќе ми направат. [x2]
Затоа јас и кажувам
и на мој'та сестра помала,
тој што ќе срце засака
јас ќе го љубам довека. [x2]


Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни