Са ноќ ми билбил препеа

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Са ноќ ми билбил препеа, (2 пати)
На Катиниот трендафил. (2 пати)
Стани ми, стани Катинке,
Стани ми, стани девојче,
Либето ти се посврши,
Од тебе сака проштење.
Од мене просто да му е, (2 пати)
Од бога проклет са биде,
Срцето ми го изгоре.

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни