Само ме гледаш, очи ми пиеш

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Само ме гледаш, очи ми пиеш
Но ни збор јас не чув
Ти да ми го кажеш.
Ах, либе, либе ле (2 пати)
Но ни збор јас не чув
Ти да ми го кажеш.
Рефрен:
Дојди, дојди либе
Мојте очи да бидат твои
Зашто ко цвет ќе увенат
Дојди либе ти.
Срце и соној дамна ти пленив
Но ни збор јас не чув
Колку ти ме љубиш
Ах, либе, либе ле (2 пати)
Но ни збор јас не чув
Колку ти ме љубиш.
Рефрен:

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни