Рајна на пенџере седеше

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Рајна на пенџере седеше
И свилен ф'стан си везеше
Оф Рајне, Рајне на Мазневи
Умрев загинав за тебе
Рајна на пенџере седеше
Ишарет на Киро му даваше
Оф, Киро, Киро на Јарчеби
Умрев загинав за тебе
Киро на Рајна и’ велеше
Елај ми Рајне елај ми
Елај ми Рајне при мене
Стара љубов да си поврнеме
Стара љубов да си поврнеме
Ние двајца да се земеме.

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни