Развила гора зелена

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа песна е собрана од селото Куфаја, од околината на Солун.

Развила гора зелена, x2
Ништо не влегва јо неја, x2
Потам помнале ајдуте, x2
Фатија пушки да пукат. x2
Нивеста веле говори, x2
Запрејте зурли тапани
Полна е гора ајдути x3
Ништо не влегва jо неја
Деверо малој братенче x2
Ај ки сја менме рубата
Јас ки се сторам деверо
Теб ки те прајме нивеста x2
Нивеста веле говори x2
Јаска можам пушка да држам
Јаска можам сабја да вртам. x2

Надворешна врска[уреди]

Во изведба на Костас Новакис