Предлошка:СЗР/doc

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ова е потстраница за документација за Предлошка:СЗР (видете ја самата страница на предлошкаот).
Содржи информации за користење на категории и други содржини кои не се дел од самата изворна страница.
Information icon.svg Овој шаблон содржи сложени примероци на шаблонска синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и парсерските фукнции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во шаблонската песочна кутија или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.

Употреба[уреди]

Ставете го овој шаблон на страницата за разговор на сите страници кои имаат дискусија (веќе започната), а и на сите проектни страници за разговор за кои не сакате да има црвена врска (како на пример — страниците за разговор за начелата и напатствијата).