Предлошка:Потстраница за документација/doc

Од Wikibooks
Ова е потстраница за документација за Предлошка:Потстраница за документација (видете ја самата страница на предлошкаот).
Содржи информации за користење на категории и други содржини кои не се дел од самата изворна страница.

Употреба[уреди]

{{tl|потстраница за документација}}

ИЛИ

 {{tlx|потстраница за документација|[[главна страница кон која треба да посочува врската]]|[[документација кон која треба да посочува врската]]}}

Овој шаблон треба да се наоѓа на врвот на „/doc“ страниците. Го менува изгледот во зависност од тоа каде се гледа:

  • На „/doc“ страница, прикажува кутија кој ја објаснува шаблонската документација и посочува кон шаблонската страница.
  • На други страници (т.е. страници кои ја трансклудираат „/doc“ страницата), забележува дека документацијата е трансклудирата од потстраница.

Функции[уреди]

Покрај излезната порака, шаблонот ги категоризира страниците во Документациски потстраници и го прави сортирачкиот клуч по основно да посочува кон името на страницата без сфера (т.е. „нешто" на „Шаблон:нешто“, па така ќе биде сортирано во категориите на 'Н').

Видете исто така[уреди]