Предлошка:ПоследноУредување/doc

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ова е потстраница за документација за Предлошка:ПоследноУредување (видете ја самата страница на предлошкаот).
Содржи информации за користење на категории и други содржини кои не се дел од самата изворна страница.

Додавањето на {{ПоследноУредување}} создава автоматски запис:

Оваа страница била последен пат уредена од M4r51n (придонесидневници) пред 4867100 минути .

кој покажува кој последен пат ја уредил страницата и пред колку минути. Се користи во некои шаблони, како на пример во {{во изработка}} за да се знае кога последен пат биле поставени.