Прејди на содржината

Предлошка:Во изработка/doc

Од Wikibooks
Ова е потстраница за документација за Предлошка:Во изработка (видете ја самата страница на предлошкаот).
Содржи информации за користење на категории и други содржини кои не се дел од самата изворна страница.

Употреба

[уреди]

Шаблонската порака во изработка се поставува на врвот на страницата која планирате да ја уредувате за краток временски период. Ознаката е наменета да ги информира луѓето дека некој моментално работи на статијата, а со тоа се редуцираат конфликтни уредувања. Ве молиме не оставајте ја на некое место за повеќе од неколку часа, бидејќи тоа може непотребно да ги обесхрабри останатите да придонесат на статијата. Ако поминале повеќе од два часа од Вашето последно уредување, ознаката треба да се отстрани. Одредување временски периоди од неколку дена или подолго за овој шаблон е против духот на едноставно избегнување на уредувачки конфликти; Ве молиме користете го само за сесии во кои активно ја уредувате статијата.

За употреба, само ставете {{во употреба}} на врвот на статијата на која работите. Ако сакате да ја резервирате за точно определен временски период, опционално можете да ставите порака, за тоа користете {{во изработка|време (порака)}}.

Примери

[уреди]

{{во изработка}}

{{во изработка|5 минути}}

{{во изработка|30 минути за да се поправи информацијата во делот за историја}}