Помош:Претворање во кирилична поддршка

Од Wikibooks
Прејди на: содржини, барај

Сите статии на македонската Викикниги треба да бидат напишани со уникодна кирилица. Голем дел од корисниците во Македонија се навикнати на користење на т.н. YUSCII фонтови, кои што повеќе не се користат и не се соодветни за на Викикниги. Текстовите напишани со ваков фонт претворете ги со некои од програмите наведени на оваа страница.

  • Претворач (интернет) - [1]
  • Претворач на Idividi (интернет) - [2]
  • Претворач (интернет) за OpenOffice документи [3]
  • Макро за Microsoft Word - [4]

Листава слободно дополнете ја со вакви претворачи, како и кратко упатство за нивно користење.