Подранила Цена за вода студена

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Подранила Цена за вода студена
Оф, на моје срце Цено, огин гореше. (2 пати)
Рефрен:
Оф, Цено, Цено севда големо
Изгоре ме Цено мори
Запали ме душо.
Цениното лице, црвено јаболче
Оф, на моје срце Цено, огин гореше. (2 пати)
Рефрен:
Ценината снага танка половина
Оф, на моје срце Цено, огин гореше. (2 пати)
Рефрен:

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни