Песна за Христо Узунов

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
И таму е мојта родина,
далеку Македонија,
јас сакам таму да загинам,
а ти ме забрави за век.
И таму е мојта мајка,
и таму има божи свет,
јас сакам таму да загинам,
ти ме заборави за век.
Не плачи мила моја мајко,
не рони солзи крвави,
ако Христо Узунов падна,
на врагот жив се не даде.
Сестрите нема да ми играт,
над мојот гроб осамотен,
и мајка нема да ми идат,
да лее солзи за мене.
Не жали мила моја родино,
и сите ми другари мој,
ако Христо Узунов падна, ---
на врагот жив не се даде. 2х

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни