Песна ви пеам Македонци

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Песна ви пеам Македонци,
Со зборој нашински,
Песна за Егејско чедо,
На Македонија.
Македонка мајка ме роди
И клетва ми остави
Расти и бори се чедо
За Македонија.
Родена сум во Кукуш,
Тирански мачена,
Нога и рака ми сековте,
Очи извадивте.
Македонка мајка ме роди
И клетва ми остави
Расти и бори се чедо
За Македонија.
Името лично Македонско,
Не си го менувам,
Внука сум јас на Гоце,
Кукушанецот.
Македонка мајка ме роди
И клетва ми остави
Расти и бори се чедо
За Македонија.

Надворешна врска[уреди]

Музика