Ој Недо, Недо, земи ме Недо

Од Wikibooks
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ој Недо, Недо, земи ме Недо.
Ако не ме земиш Недо,
Ветрот ќе те земе, кучке,
Што мана ми најде.
И ние сме Недо мори, луѓе чорбаџии,
И ние имаме Недо, големо богатство.
Од жаба нога Недо, цела пастрма,
Од глувче меше Недо, полно е со вино.
Па се надеваме Недо,
Свадба да правиме, кучке,
Тебе да земиме.
И ние сме Недо мори, луѓе чорбаџии,
Едно рало гаѓи Недо, деветмина браќа,
Едниот ги слек'ва Недо, другиот-облек'ва.
Па се надеваме Недо,
Свадба да правиме, кучке,
Тебе да земиме.

Надворешна врска[уреди]

Музика